Les Esmandies Casal de Barri - Equipament de ciutat

 

Taller d’artesania tèxtil


Fa molts anys que a Les Esmandies vam començar aquest Taller d’artesania tèxtil en el qual treballem tècniques diferents. El més important, però, de totes aquestes tècniques és el treball en grup que s’hi fa, s’hi crea un bon ambient alhora que s’obtenen uns resultats molt gratificants que s’afegeixen a la satisfacció d’haver compartit unes estones laborioses molt agradables.

Aprofito l’ocasió per donar a conèixer les tècniques que utilitzem:

Patchwork: és la tècnica de cosir retalls de roba entre si i poder obtenir peces de roba com vànoves, bosses, vestits, draps de taula, etc. La importància d’aquesta tècnica és el desenvolupament de la imaginació i de la creativitat amb paràmetres de càlculs geomètrics. També es treballa la cromatografia a partir de les robes.

Macramé: és artesania tèxtil basada en la tècnica de nusos. A banda d’obtenir treballs molt vistosos com ara cortines, penjatestos, bosses i d’altres, és una pràctica molt recomanada en fisioteràpia per exercitar la mobilitat de les mans.

Tapís: és l’art de jugar amb la trama i l’ordit d’un bastidor. Es pot teixir tota mena de materials i admet un ampli ventall de dissenys, tan sols cal deixar-se emportar per la imaginació i la creativitat de cadascú.

Us hi esperem.


Fina Pavón

Professora d’artesania tèxtil